Meetronde 2

De tweede meetronde vond plaats toen de kinderen (gecorrigeerd) 18 maanden oud waren. Deze meetronde bestond uit twee onderdelen: het invullen van een aantal vragenlijsten en een bezoek aan het laboratorium van de Universiteit Utrecht.

Vragenlijsten

vragenlijsten kleinEnkele weken voordat de ouders naar de Universiteit Utrecht kwamen ontvingen zij van ons een vragenboekje met vragen over de ontwikkeling van het kind, de manier waarop ze hun kinderen opvoeden, over de ouder als opvoeder en wederom een aantal vragen over de achtergrond van het gezin. Een aantal van deze vragenlijsten kwamen overeen, of leken erg op, vragenlijsten uit meetronde 1, hierdoor kunnen we de ontwikkeling van de kinderen goed volgen.

Bezoek aan het laboratorium

Het bezoek aan het laboratorium van de Universiteit van Utrecht bestond uit twee onderdelen: een computertaak en spelen met uw kind.

Computertaak

baby voor eyetrackerMet de computertaak hebben we gekeken naar de aandacht en concentratie van de kinderen. Dit deden we met behulp van Eye Tracker apparatuur. Dit is een apparaat dat via infrarood licht de oogbewegingen van de kinderen registreert terwijl hij/zij naar een computerscherm kijkt. We lieten de kinderen allerlei plaatjes en foto’s op dit scherm zien en hebben hiermee de aandacht en concentratie van de kinderen gemeten.

m-k interactieSpelen met uw kind

Nadat de kinderen voor het computerscherm hebben gezeten hebben we de ouders gevraagd om een aantal spelletjes met hun kind te spelen. Dit werd op video opgenomen zodat we achteraf konden zien hoe de ouders en hun kind samen gespeeld hebben. Het waren spelletjes zoals: spelen met blokken en het maken van een puzzel.

Dit lab-bezoek duurde in totaal ongeveer 1 uur. De kinderen kregen naderhand een aardigheidje en de ouders kregen een DVD met de gemaakte video-opnames.

18mnd-118mnd-518mnd-2