Meetronde 3

De derde meetronde vond plaats toen de kinderen (gecorrigeerd) 24 maanden oud waren. Net als meetronde 2 bestond meetronde 3 uit twee onderdelen: het invullen van vragenlijsten en een bezoek aan ons.

Vragenlijsten

vragenlijsten kleinEnkele weken voordat de ouders naar de Universiteit Utrecht kwamen ontvingen zij van ons een vragenboekje met vragen over de ontwikkeling van het kind, de manier waarop ze hun kinderen opvoeden, over de ouder als opvoeder en wederom een aantal vragen over de achtergrond van het gezin. Een aantal van deze vragenlijsten kwamen overeen, of leken erg op, vragenlijsten uit eerdere meetrondes, hierdoor kunnen we de ontwikkeling van de kinderen goed volgen.

Bezoek

Tijdens het bezoek werd het ontwikkelingsniveau van de kinderen bepaald met behulp van de Bayley-III ontwikkelingsschalen. Met behulp van spelmateriaal, werden de kinderen op een speelse manier uitgedaagd om te laten zien wat ze allemaal al wel en wat het nog niet konden. Voorbeelden van spelletjes waren: het maken van puzzels, het bouwen van torens, het benoemen van plaatjes en het tekenen van figuren.

bayley

De meeste kinderen vonden het erg leuk om deze spelletjes te doen. Na afloop kregen de kinderen een aardigheidje

24mnd-224mnd-124mnd-5